روش های معرفی شده برای تصفیه پساب های صنعتی و شیمیایی در تمام دنیا از دایره گسترده ای برخوردار است که در تعیین بهترین روش لازم است به چند فاکتور مهم توجه شود که برخی از آنها عبارتند از:
- مقدار چربی و ذرات کلوئیدی موجود در فاضلاب
- مقدار یون های سمی از قبیل روی، نیکل،
- مقدار مواد جامد معلق در فاضلاب و میزان بزرگی آنها
- درجه تجدید ناپذیری فاضلاب صنعتی
- پارامترهای کیفی از قبیل BOD، COD، TSS و PH
- نوع مواد آلی و غیر آلی موجود در فاضلاب
- کیفیت مورد نیاز برای فاضلاب خروجی به منظور استفاده مجدد در صنایع مختلف یا ورود به طبیعت
- مقدار فاضلاب ورودی به تصفیه خانه
بر اساس فاکتورهای فوق می توان روش های ، فیزیکی و بیولوژیکی خاصی را انتخاب نمود و تجهیزات مورد نیاز برای اجرای فرآیند تصفیه فاضلاب را تهیه کرد.
رایج ترین روش های تصفیه پساب صنعتی
تصفیه فاضلاب صنعتی با توجه به وجود مواد جامد معلق، مواد آلی و غیر آلی متفاوت، نیاز به طی کردن چندین گام و مرحله مهم داشته تا در نهایت خروجی مطلوبی داشته باشد. به همین منظور، مجموعه ای از چند روش و گام مهم می باشد که در یک دسته بندی کلی می توان آنها را به این صورت بیان نمود:
تصفیه فیزیکی فاضلاب صنعتی
وجود ذرات معلق موجود در پساب های صنعتی منجر به ایجاد رسوب در تجهیزات تصفیه می گردد و به همین منظور لازم است در حذف آنها را به عنوان اولین گام در نظر گرفت. جمع آوری مواد جامد معلق در فاضلاب به شیوه های مختلفی انجام میشود که از اصلی ترین آنها می توان به استفاده از آشغالگیرها اشاره نمود. نصب، و انواع با توجه به نوع ذرات معلق در فاضلاب در مسیر عبور آنها باعث میشود از ورود آنها به درون تجهیزات مختلف از قبیل پمپ جلوگیری شود. لازم به ذکر است که در این روش تصفیه فیزیکی فاضلاب صنعتی تنها ذرات جامد با اندازه بزرگ قابل حذف می باشند و تاثیری بر مواد آلی و غیر آلی و باکتری و میکروارگانیسم ها ندارد. علاوه براین، با کمک تجهیزاتی از قبیل عمل دانه گیری و حذف شن و ماسه معلق در فاضلاب تا 95 درصد بهتر انجام میشود.